loading icon
Nii kutsuvad minu lapsed saabunud pühi- jänkudepühad.
 
Juba hommikul vara, kui veel vanemad soovivad magada, jookseb vanem tütar magamistuppa ja suure õhinaga hõisatakse, et täna on ju jänkudepühad. Oli kohe vaja mune värvima hakata ja jänkude poolt peidetud mune otsida.
 
Saigi siis “autost rahakotti otsima mindud” ja jänkude poolt munad (dekoratiivmunad) puude ja pöösaste alla peidetud. Tuppa jõudes olid lapsed end õue minekuks juba valmis seadnud ja korvid munade jaoks üles otsitud.
 
 
Oh seda laste rõõmu, kui esimesed munad olid korvi pandud. Joostes ühe puu juurest teise juurde ja korvikesed muidkui täitusid.  Viimaste munade otsimisel, sai ka ise osaletud, sest vahepeal oli juba meelest läinud, kuhu kõik üllatused said pandud.
Selle aasta saak 🙂
 
Üles leitud munad panime okste külge rippuma.
 
Hiljem värvisime mune, ikka traditsioonilisel meetodil- sibula koortega. Kasutasime lisaks sammalt, tangaineid, sinililli ja tee pulbrit. Seekord jäid munad kontraselt kirjud (keetmisel lisasime juurde äädikat).
 
Kui minu lemmik tegevus on munade lahtiharutamine, et näha tulemust, siis lastele hoopiski munade koksimine.
 

 
Kõike ilusat soovides oma blogi lugejatele
 
Kathy
 
 
 
 

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga