loading icon
Pisa marmorist torni nägime esimest korda 6 aastat tagasi, nüüd siis taaskohtumine. Koht ise on üks turistide meelispaikasid ning seetõttu käib seal ka vilgas suveniiride müük. Pisa torn on Pisa katedraali eraldiseisvana ehitatud kampaniil ehk kellatorn, mis asub otse katedraali taga.
Torni hakati ehitama  aastal 1173. See plaaniti esialgu küll otse ehitada, kuid torn hakkas õige pea iseenese raskuse ning pehme aluspinna tõttu viltu vajuma juba siis, kui ehitati alles 7-korruselise torni kolmandat korrust. Peale kolmanda korruse ehitamist jäi torni rajamine pea sajaks aastaks sõdade tõttu soiku.

 Töid jätkati alles 1272. aastal ning tollased arhitektid püüdsid torni edasist viltuvajumist takistada nii, et ehitasid järgnevate korruste seinad vajumise poolt kõrgemaks. Siis aga hakkas torn hoopis teisele poole vajuma ning õigupoolest tingiski just see torni nii suure kalde. Kellakamber ja seega ka torn lõplikult aga alles 1372. aastal.
Emahunt koos Romuluse ja Remusega
 Ja mida teevad enamus turiste Pisa torni juures- jah,õigus, eks ikka igasuguseid pilte, kus näiliselt lükatakse või toetakse seda.
 

 Pisa katedraali võimsad uksed
 
Pisa katedraal seest, see oli ka esimene koht, kus ma nägin, et ehtsate küünalde asemel kasutati elektriküünlaid.
 
Ingleid oli seal igasuguseid

Katedraali kaunistatud sambad.
Väravad, olgu need siis kodu- või taevaväravad
 
Järgmine sihtkoht Cinque Terre.
 
Kathy

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga