loading icon

Vahepeal on endale uue vintage look’i saanud täispuidust raamaturiiul, mis sobituks hästi romantilisse elamisse.

täispuidust valge riiul

Kasutasin värvimisel looduslikke Vintro kriitvärve, mis olid hea nakkuvuse ja suurepärase katvusega. Värve saab endale muretseda siit ja siit 😉 Värvid olid kreemja konsistentsiga, mida tuli veega lahjendada. Pruun värv, millega sai värvitud riiuli aluskiht, oli eriti isuäratava välimusega…nagu oleks minu kätte sattunud Šokolaadikreem 🙂 Üllatus-üllatus, värvi nimetus ongi Chocolate. Et saada soovitud värvitoon, peaks katma pinna mitme värvikihiga.

mööbli värvimine

Aluskihi katsin valge värviga, (värvitoon – Christal ) et pärast saaks teha vanutused. Kuna mina kasutan märjalapi tehnikat, siis kriitvärvide puhul vajab see mõningast eeltööd. Vastasel korral võib hõlpsasti aluskihi värvus muutuda ja kohati hoopiski maha tulla. Seega kriitvärvide puhul on kaks lahendust, kas lihtsalt lihvimismeetodil vanutada või siis enne vanutamist vajalikud kohad lakiga üle käia. Mina valisin viimase variandi.

DSC_4535c

 

romantiline kodu romantiline mööbel ja sisustus    Mida peaks teadma, kasutades kriitvärve!

Kriitvärve kasutades ei pea värvitavat pinda eelnevalt töötlema (vana värvi, laki eemaldamine). Nüüd minu väikene soovitus teile, et saavutaksite kiiresti loodetud tulemuse 😉

Enne värvimist soovitan väiksel pinnal proovida, milline jääb tulemus, peale värvikihi peale kandmist ja lakkimist. Olen proovinud kolme erineva firma kriitvärve ja kahel korral on juhtunud nii, et kui olen mööbli üle lakkinud, immitseb värvi sisse kollased laike, eriti hästi on seda näha valge värviga värvides. Sellisel juhul ei aidanud muu, kui uus kiht/kihid värvi peale kanda ja siis uuesti lakkida. Selliselt asi toimib. Nendel kordadel oleks olnud õigem  mööblile kanda lakikiht, seejärel alusvärv (juhul kui soovitatakse vanutada) ja lõpuks viimistlusvärv ja uuesti lakk. DSC_4572c

Piltidel näha tehtud vanutused.

DSC_4530c

Suvepuhkus raamatute seltsis 🙂

DSC_4577c

DSC_4669c

Riiuli mõõdud on:

Kõrgus – 195 cm

Laius – 46 cm

Sügavus – 35 cm

Kohe varsti riiul müügis ka e-poes.

valge puidust vintage riiul

Imeilusad lopsakad õied, mis jäävad seda aega suvest meenutama 🙂

DSC_4638c Ilusat suve!

Kathy

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga